Novica

Navodila za obiske na UPK Ljubljana

Spoštovani,

Objavljamo navodila za obiske na UPK Ljubljana

  1. Obiski se morajo vnaprej napovedati, da jih lahko razporedimo. Obiski so omejeni na eno zdravo osebo na dan v trajanju 15 minut.
  2. Obiskovalcem se izmeri telesna temperatura in opravi se epidemiološka analiza s pomočjo OB 635 Vprašalnik ob vstopu v prostore Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana.
  3. Obiski so omogočeni obiskovalcem, ki imajo potrdilo o izpolnitvi pogoja PCT (preboleli, cepljeni, negativen test na COVID-19 48 ur HAGT in 72 ur PCR) in nimajo kliničnih znakov ali simptomov bolezni (brez vročine, kašlja, prehlada,…).
  4. ZAPRTI ODDELKI: Če obiskovalci nimajo potrdila PCT, na zaprtih oddelkih obisk izjemoma dovoli lečeči specialist psihiater.
  5. ODPRTI ODDELKI: Če obiskovalci nimajo potrdila PCT, mora biti obiskovalec zdrav (brez kliničnih znakov in simptomov bolezni: odsotnost kašlja, prehlada, povišane telesne temperature,…) in imeti negativno epidemiološko anamnezo (brez prepoznanega kontakta z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2, ali potovanja v tujino na tvegana področja v zadnjih 14 dneh).
  6. Obiski naj se zadržujejo na prostem. Tudi obiskovalci morajo imeti na področju klinike  pravilno nameščeno kirurško masko, si razkužiti roke in upoštevati druge preventivne ukrepe za preprečevanje prenašanja okužbe s COVID-19.
  7. Nosečnicam, otrokom in osebam z imunsko oslabelostjo se obiski odsvetujejo.

Komisija za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava