Komu je namenjena

Enota  je specializirana za obravnavo motenj hranjenja, pacientk in pacientov, ki so stari več kot 17 let. V manjšem obsegu se zdravijo tudi bolniki z drugimi duševnimi motnjami (motnje iz nevrotskega kroga),  ki potrebujejo psihoterapevtsko obravnavo. Obravnava motenj hranjenja (anoreksija nervoza, bulimija nervoza, kompulzivno prenajedanje) zahteva daljši čas zdravljenja.

Običajno zdravljenje traja  3 – 4 mesece.

Kako pridete na Enoto

Sprejem običajno poteka po predhodnem dogovoru, oziroma nasvetu izbranega zdravnika ali lečečega psihiatra.  Vključitev v zdravljenje mora biti vaša povsem samostojna odločitev. Uvrstimo vas na čakalno listo, ter vas pisno ali po telefonu obvestimo o datumu sprejema.

Načini in cilji zdravljenja

Cilj zdravljenja je obvladovanje  motnje, prepoznavanje vzrokov bolezni ter vzpostavljanje ustreznejše samopodobe in medosebnih odnosov. Ob tem je ključnega pomena lastni delež odgovornosti za svoje zdravljenje.

Zdravljenje je usmerjeno celostno in zajema diagnostično, psihiatrično  in psihoterapevtsko vodenje. Uporabljajo se različne vrste psihoterapevtske obravnave (individualna, skupinska, družinska), po potrebi pa tudi ustrezna zdravila. Po zaključku lahko po dogovoru zdravljenje nadaljujete v ambulantni obliki pri nas, oziroma pri lečečem psihiatru. Vključite se lahko tudi v katero od psihoterapevtskih skupin ali skupin za samopomoč.

 

Lokacija: Grablovičeva 44a, 1000 Ljubljana

telefon: 01/5874 900, telefaks 01/5402 158

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava