Komu je namenjena

Enota za adolescentno psihiatrijo je namenjena mladim iz vse Slovenije v starosti  med 14. in 22. letom, ki trpijo zaradi različnih psihičnih težav, ki so tako hude, da potrebujejo intenzivno bolnišnično obravnavo. Na Enoto so sprejeti tudi mladi, pri katerih je potrebna  diagnostična obravnava.

Poleg zdravljenja motnje, zaradi katere je mladostnik sprejet, moramo upoštevati tudi njegove razvojne potrebe in mu omogočiti izpeljavo nekaterih razvojnih nalog, s čemer  skušamo doseči izboljšanje njegovega vsakodnevnega funkcioniranja v družini, med vrstniki, v šoli in na drugih pomembnih področjih. Na Enoto so sprejeti mladostniki, za katere ocenimo, da je način obravnave primeren njihovi specifični težavi in ki s takim zdravljenjem soglašajo. Pacienti, ki potrebujejo varovanje  pa so sprejeti na drugačne enote Psihiatrične klinike.

Kako pridete na  Enoto 

Sprejem na Enoto poteka običajno po predhodnem dogovoru, oziroma  nasvetu lečečega  psihiatra,  v primeru kriznih stanj pa tudi preko Urgentne ambulante, oziroma dežurne službe CMZ.

Načini in cilji zdravljenja

Zdravljenje je celostno naravnano in zajema diagnostično, psihiatrično in psihoterapevtsko obravnavo. Uporabljajo se različne vrste psihoterapevtskih obravnav (individualna, skupinska, družinska), po potrebi pa tudi ustrezna zdravila. Njihove starše vabimo, da se  vključijo v skupinsko družinsko terapijo in edukacijo.

Po zaključku  bolnišničnega zdravljenja se to nadaljuje ambulantno pri nas, oziroma pri lečečem psihiatru, Možna pa je tudi vključitev v katero od ambulantnih psihoterapevtskih skupin.

Informacije: vsak ponedeljek in sredo od 12.00 – 13.00 ure

Lokacija: Grablovičeva 44b, 1000 Ljubljana

Telefon: 01/5874 955, telefaks 01/5402 158

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava