Ambulantno zdravljenje je namenjeno vsem, ki imajo težave z uživanjem drog in so prišli do zaključka, da želijo poiskati pomoč zaradi odvisnosti.

PRVI PREGLEDI

Na prvi pregled se lahko naroči kdorkoli, ki ima težave z uživanjem drog pri sebi ali bližnjih.

Za prvi stik s CZOPD poskrbi ustrezno izobražen zdravstveni tehnik, ki vam posreduje osnovne informacije o možnostih obravnave v CZOPD ter  naroča skupaj z administrativnim delavcem paciente na pregled. Naročite se lahko po telefonu 01/5874-970, vsak dan med 9.00 in 11.00 ter med 14.00 in 15.00 uro, razen ob petkih je samo med 9.00. in 11.00.

Čakalna doba na prvi pregled se spreminja in je dosegljiva na povezavi.

Ob vsakem pregledu potrebujete kartico z osveženim osnovnim in prostovoljnem zdravstvenim zavarovanjem, sicer ste samoplačnik oziroma doplačate razliko cene med pravicami iz osnovnega in prostovoljnega zavarovanja. Če se že zdravite v enem od Centrov za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog in/ali ste vključeni v  programe zdravljenja s substitucijskimi zdravili, ali pa kak drug program obravnave odvisnosti, je zaželeno, da s seboj prinesete kratko poročilo o dosedanjem zdravljenju ter rezultate preiskav na virusne okužbe (hepatitis B, C, HIV) in urinske teste na prisotnost metabolitov drog.

INDIVIDUALNA OBRAVNAVA

Ambulantno dela dvanajst terapevtov. Pomagamo pri zdravljenju odvisnosti in odpravljanju pridruženih motenj in težav ob vzdrževanju abstinence od drog. Poleg tega ambulantno nudimo pomoč in spremljanje pri vzdrževanju abstinence po  končanem zdravljenju ali ambulantni detoksikaciji.

Nudimo pomoč tudi pri drugih težavah, ki spremljajo odvisnosti, tudi če pacient drog ni pripravljen ali zmožen prenehati jemati oziroma vzpostaviti in vzdrževati abstinenco, je pa pripravljen spremeniti svoj življenjski stil.

URINSKI TESTI

V okviru ambulantne dejavnosti lahko opravljate urinske teste, ki so pomoč pri kontroli in spremljanju abstinence, hkrati pa tudi pokazatelj pripravljenosti za sprejem v bolnišnično zdravljenje. Te opravljamo le v sklopu celostne obravnave uživalca drog, torej skupaj z ambulantnim pregledom, ki vključuje tudi svetovanje.

Če želite urinske teste narediti ne da bi opravili pregled, jih lahko pri nas opravite le samoplačniško po predhodnem dogovoru.

SKUPINSKA OBRAVNAVA

Možno se je vključiti v skupino mladostnikov, ki so vzpostavili abstinenco od drog, skupino za pomoč pri vzdrževanju abstinence za bivše uživalce drog, ki zaključili enega od programov zdravljenja v CZOPD, skupino deklet in žensk, ki imajo poleg odvisnosti še druge težave

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava