Novica

OMEJITEV OBISKOV !

Spoštovani!

Ob slabšanju epidemiološke situacije COVID-19 posodabljamo ukrepe, s katerimi želimo zmanjšati širjenje okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2.

1. Navodila za obiske na UPK Ljubljana

  • Obiski se morajo vnaprej napovedati, da jih lahko razporedimo. Obiski so omejeni na eno zdravo osebo na dan v trajanju 15 minut.
  • Obiskovalcem se izmeri telesna temperatura in opravi se epidemiološka analiza s pomočjo OB 635 Vprašalnik ob vstopu v prostore Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana.
  • Obiski so omogočeni le obiskovalcem, ki imajo potrdilo o izpolnitvi pogoja PCT (preboleli, cepljeni, negativen test na COVID-19 48 ur HAGT in 72 ur PCR) in nimajo kliničnih znakov ali simptomov bolezni (brez vročine, kašlja, prehlada,…).
  • Obiski naj se zadržujejo na prostem. Tudi obiskovalci morajo imeti na področju klinike  pravilno nameščeno kirurško masko, si razkužiti roke in upoštevati druge preventivne ukrepe za preprečevanje prenašanja okužbe s COVID-19.
  • Nosečnicam, otrokom in osebam z imunsko oslabelostjo se obiski odsvetujejo.

2. Do nadaljnjega so zaradi slabše epidemiološke situacije omejeni obiski na oddelkih za gerontopsihiatrijo G1 in  na sprejemnih oddelkih in sicer so dovoljeni obiski na omenjenih oddelkih  po sedmih dneh od sprejema v bolnišnico.

Komisija za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava